Accurate Cleaning Partners bv Dongen

kwaliteit in bedrijf

10 Januari 2018

Helaas verliezen ook wij wel eens een contract. Zo komt er na bijna 21 jaar een einde aan ons contract bij Toyota Van Dorst bv te Waalwijk. De reden is dat de gehele van Dorst Groep overgenomen is door de Louman Groep. En deze heeft een Europese tender uitgeschreven. Facilicom neemt per 1 april as ons project over. 

Zo komt er een einde aan een goede relatie. Een relatie waarbij wij samen hebben gewerkt met 3 vestiging-managers. Die stuk voor stuk aangaven altijd tevreden te zijn geweest. De vestiging in Waalwijk werd meerdere malen bekroond als schoonste van alle van Dorst vestigingen. Des te zuurder is het dan te moeten constateren dat wij niet eens een uitnodiging kregen voor een nieuwe aanbieding of zelfs op de hoogte werden gesteld van de tender. En zo nemen wij bedroefd afscheid van een goede relatie. Met opgeheven hoofd. Wij wensen Facilicom succes met de uitvoering. 

 

 19 December 2017

Met grote ontsteltenis hebben wij het droevige bericht ontvangen dat de salesmanager Unger Benelux en onze vriend Frank de Valk, zeer onverwachts op 47 jarige leeftijd is overleden.
 
Frank was meer dan 10 jaar het gezicht van Unger in de Benelux. Hij was een zeer betrokken en gepassioneerde professional. Met een warm hart voor zijn producten en zijn klanten. Een groot voorbeeld voor velen van ons.
 
We zullen hem erg missen als een top relatie en vriend.
 
Ons verdriet is natuurlijk nog klein in vergelijking met wat dat is voor zijn familie. Onze gedachten gaan dan ook uit naar hen en speciaal echtgenote Tessa en dochter Sophie.


12 Oktober 

Schoonmaak in de Gezondheidszorg

ACP bv heeft een goede naam weten op te bouwen in de regionale gezondheidszorg. Onder onze klanten zijn veelal huisartsen, tandartsen, apothekers en fysiopraktijken. Wederom mogen wij een huisartsenpraktijk begroeten als nieuwe klant. Per vandaag zelfs starten wij met de dagelijkse schoonmaak van de huisartsenpost in Gezondheidscentrum het Koetshuis te Waalwijk.

 

4 Augustus 

Waarom moeten zonnepanelen regelmatig gereinigd worden?

 • Het is belangrijk om zonnepanelen regelmatig te reinigen, omdat het rendement en de werking van zonnepanelen negatief beïnvloed kunnen worden door externe factoren. Hierbij kunt u denken aan zure regen, uitwerpselen van vogels, fijn stof, chemicaliën en andere verontreinigingen uit de lucht, die zich aan het oppervlak van uw zonnepanelen hechten. 

  Als verontreinigingen zich aan uw zonnepanelen hechten, kunnen uw zonnepanelen minder zon opvangen en wordt het rendement van uw zonnepanelen lager. Kiest u niet voor zonnepanelen schoonmaken, dan kan het rendement jaarlijks wel met 4-10 procent dalen. 

  Factoren die van invloed zijn op het uiteindelijke verlies aan rendement, zijn de volgende:
  - De plaatsing van de zonnepanelen: schuin of plat.
  - De grootte van het dak.
  - De regio of vervuilingsplaats waar de zonnepanelen zijn aangebracht.


  Bijvoorbeeld: als u zonnepanelen vlak naast een snelweg plaatst, kunnen deze sneller vervuilen door de zwervende roetdelen van de snelweg. In dit soort situaties is zonnepanelen schoonmaken dan ook nog belangrijker. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor zonnepanelen die op een boerderij geplaatst worden, in een landelijk gebied waar veel verstuiving van landbouwgrond plaatsvindt
 • Wanneer is de beste periode voor zonnepanelen schoonmaken?
 • U kunt uw zonnepanelen altijd laten reinigen, maar de beste periode voor zonnepanelen schoonmaken betreft de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september.

 

Waarom gebruik je osmosewater voor het schoonmaken en reinigen van zonnepanelen?

 

Leidingwater bevat altijd kleine hoeveelheden onzuiverheden (zouten, kalk, mineralen en metalen). Osmosewater daarentegen is perfect in staat om atmosferische vervuiling op glas volledig op te lossen. Osmosewater bestaat immers louter uit waterstof en zuurstof, meer zuurstof dan gewoon leidingwater. De zuurstof verlaagt de zuurtegraad van het water en dat resulteert in een uitstekend oplossend vermogen. Hierdoor beschadigen de materialen van de zonnepanelen niet en zorgt dit voor een betere kwaliteit van het systeem. Daarbij zorgt het ontbreken van zouten dat de vloeistof volledig streeploos opdroogd. Uw zonnepanelen zijn dan streeploos schoon zonder enige schades achter te laten.
Om deze redenenen is de beste keus om uw zonne-energie systeem altijd te laten reinigen met osmosewater. 

Wat is osmosewater?

 

Leidingwater bevat nog een hoeveelheid minuscule onzuiverheden zoals zouten, kalk,zink, nikkel, mangaan, ammonium enzovoort. Wanneer je dat water gaat filteren en finaal onder hoge druk door een membraan met ultra fijne gaatjes stuwt worden deze onzuiverheden er practisch allemaal uitgehaald. Het resultaat is een vloeistof die bijna uitsluitend bestaat uit waterstof en zuurstof, wat men het permeaat noemt in het zuiveringsproces. Dit permeaat vangen wij op in een tank die dan uiteindelijk onze wasinstallatie gaat voeden. Het zijn de vrije waterstof ionen in het osmosewater die in staat zijn om atmosferische vervuiling op glas zeer goed op te lossen. Doordat het membraan van het osmosetoestel onzuiverheden tegenhoudt maar wel gassen doorlaat, bevat het osmosewater meer zuurstof dan gewoon water. De zuurstof verlaagt de zuurtegraad van het water, wat dan weer resulteert in een nog beter oplossend vermogen. Omdat het ook ontdaan is van alle zouten, droogt na zorgvuldige spoeling, de vloeistof volledig streeploos op met als resultaat een onberispelijk proper, streeploos glas zonder dat je ook maar een fractie chemicalien gebruikt hebt. 

15 Juli Vakantie column

Het breekpunt van het jaar, de vakantie. Opvallend dat er over vakantie veel te doen is. Ik lees over vakantiestress bij gezinnen die al in December aan het plannen slaan om de agenda’s en dus de vakantie op 1 lijn proberen te krijgen. Werkgevers die niet sluiten en dus volk op de werkvloer moeten hebben. En dan nog de keuzestress, wat doen we met wie waar?

Maar de bv Nederland draait gewoon door. Er zijn veel mensen die absoluut niet om uiteenlopende redenen in de traditionele maanden op vakantie willen. En er zijn mensen die vanwege werkdrukte niet weg kunnen.

Wat dat laatste betreft is het naar mijn mening slecht geregeld voor werkende mensen die schoolgaande kinderen hebben. Je kunt alleen weg als de kinderen vakantie hebben mits het werk het toestaat. Maar als het werk het niet toestaat, kun je niet weg en moet je iets voor de kinderen regelen, soms wel zes weken lang.

Maar veel mensen die op vakantie gaan vinden het heel gewoon om bij terugkomst alles netjes aan te treffen. Men vindt het normaal dat als zij weg gaan anderen moeten werken. Vrijdag 6 juli begint de 1ste schoolvakantie voor de regio Midden. Over zes weken komen zij terug en ondertussen worden de scholen schoon gemaakt, ramen gewassen en vloeren in de was gezet. En dat vaak met lekker weer. En omdat iedereen weg gaat en verstandig omgaat met het milieu, staat de airco uit, kunnen ramen niet open en de voordeur mag je niet openlaten. Kortom, het kan aardig warm worden in een lokaal of werkplaats. Daar helpt geen ijsje.

Vandaar dat ik uw waardering vraag voor alle mensen werkzaam in de schoonmaak die in uw vakantie ervoor zorg dragen dat uw werkplek er weer spic en span uitziet. 15 Juni was de officiële Dag van de Schoonmaker, maar eigenlijk zou dat iedere dag van de week moeten zijn. Maar dat geldt eigenlijk voor ieder beroep die nu het hoogseizoen hebben. Want ik sprak over lege kantoren en scholen, maar denk nu ook eens aan de douche en toiletgelegenheden op de camping, overvolle hotelkamers en restaurants die na iedere dag er ‘s morgens weer prima uitzien. Het past hier om uw waardering ook eens te laten merken voor diegene die daarvoor zorgen.

Laten we het gezellig voor elkaar houden en ieder in zijn waarde laten. Ik wens iedereen een welverdiende vakantie toe.

9 Juli  Wat is Glas?

 

Commercieel glas

 

Wegens de hoge verwerkingstemperatuur (en de bijhorende hoge verwerkingskosten), voegt men bij commerciële glassoorten verzachters toe als CaCO 3 en Na 2CO 3 (die bij het smelten overgaan in resp. CaO en Na 2O onder vorming van kooldioxide). De vermindering van het aantal dwarsverbindingen maakt het glas zachter en vermindert de glastemperatuur.

Gewoon glas bestaat uit slechts 70% SiO 2, en veel zachtmakers (10% CaO, 15% Na 2O) en wordt verwerkt op 700 °C. Wegens zijn samenstelling noemt men het ook natronkalkglas. Het heeft een hoge thermische uitzetting, en is daardoor niet geschikt voor laboratoriumtoepassingen. Daar gebruikt men een glas met een bijzondere samenstelling (Pyrex) of het veel duurdere kwartsglas. Die materialen zijn goed tegen snelle temperatuursveranderingen opgewassen.

Men verdeelt commercieel glas in 3 grote groepen:

Voor het produceren van verpakkingsglas (drinkglazen, vazen, flessen e.d.) worden de volgende drie methodes gebruikt in glasfabrieken:

 • Blaas/blaasproductie
 • Pers/blaasproductie
 • Persproductie

Om deze holglasproducten de juiste vorm te geven worden glasvormen of glasmoulds gebruikt.

Fabricage

 

Het meeste glas wordt gefabriceerd door aan het zure SiO 2 basische verbindingen, zoals natrium- of kaliumhoudende carbonaten, toe te voegen. Ook zware metalen zoals lood (in kristalglas) worden toegepast. Glas is chemisch gezien dus een mengsel van silicaten Na-K-Ca-Mg-...-Si-O. Afhankelijk van de precieze samenstelling heeft het glas verschillende eigenschappen, bijvoorbeeld een ander smeltpunt, een andere brekingsindexdispersie of een andere uitzettingscoëfficiënt. Omdat bij verwarming een glazen voorwerp door uitzetting kan springen, maakt men glas met een speciale samenstelling ([boriumsilicaat]), waar dit soort problemen minimaal zijn. Voor toepassingen in de optica, met name voor speciaal gecorrigeerde objectieven, worden glassoorten met zeldzame aarden of fluoriet gebruikt die een extreem lage dispersie hebben.

Getrokken glas

 

Men maakt een bad van gesmolten glas, plaatst een (rechte) staaf horizontaal in de vloeistof, en trekt deze staaf omhoog. Het glas is zo viskeus dat deze de staaf zal meevolgen. Op deze manier wordt snel een plat glasoppervlak verkregen, hoewel dit niet perfect is. Oude ramen zijn vaak nog opgebouwd uit platen getrokken glas, dit is te zien door de zogenaamde trekstrepen: het glas is plaatselijk dikker en dunner, waardoor de ruit een vertekend beeld geeft. In Nederland werd in 1979 de laatste fabriek volgens dit procedé gesloten.

Floatglas

 

Deze methode werd in 1952 uitgevonden door Pilkington: men giet het gesmolten glas boven op een bad van gesmolten tin. Het glas is lichter dan het tin, waardoor het erbovenop blijft drijven. Gesmolten metalen hebben een perfect vlak oppervlak en op deze manier is ook (de onderkant van) het glas perfect vlak. De oppervlaktespanning van het glas zelf zorgt voor een perfect gladde bovenkant. De floatglasmethode wordt vooral gebruikt voor het maken van grote glasplaten (6,0 x 3,21 m). Het wordt toegepast in een continu gietproces: aan één kant wordt het vloeibare glas op het vloeibare tin gegoten, aan de andere kant wordt de gestolde glasplaat verder afgekoeld en in gewenste afmetingen gesneden. Men kan naar wens de dikte van de glasplaat variëren tussen 0,4 en 25 mm.

Momenteel wordt zo'n 90% van alle glas volgens deze methode gemaakt. De enige Nederlandse floatglasfabriek was in Tiel. Hier produceerde men tot 2012 ruim 50.000 m² glas, teruggerekend naar een dikte van 4 mm.

België heeft meerdere floatglasfabrieken: een in Mol in de Kempen (40.000 m² per dag), vier in Moustier-sur-Sambre (280.000 m² per dag) en twee in Jemeppe-sur-Sambre(120.000 m² per dag), alles teruggerekend naar 4 mm dikte.

04 jul Per 1 juli 2017 gelden nieuwe betalingstermijnen

Vanaf 1 juli 2017 geldt er een nieuwe wet omtrent betalingstermijnen die onredelijk lange betalingstermijnen tegengaat. De maximale betalingstermijn zal 60 dagen bedragen. 

Zowel in Nederland, als ook in de gehele EU is het normaal om met betalingstermijnen van 30 dagen of korter te werken. In de oude wet werd wel eens een uitzonderingsbepaling gehanteerd, waardoor er betaaltermijnen eindeloos werden opgerekt. In sommige gevallen kregen leveranciers te maken met betalingstermijnen van 90, 120 of soms nog wel meer dagen. Door de nieuwe wet die per 1 juli 2017 is ingegaan, wordt dit stopgezet en geldt er een maximale betalingstermijn van 60 dagen tussen bedrijven onderling. De norm van 30 dagen blijft, ondanks deze maximale betalingstermijn.  

Indien in het afsluiten van een contract een langere betaaltermijn van 60 dagen wordt afgesproken, wordt dit contract nietig verklaard; extreme betaaltermijnen zijn juridisch niet (meer) toegestaan. Bij dergelijke contracten wordt de betalingstermijn van rechtswege (dus automatisch) omgezet naar een betalingstermijn van 30 dagen. Grote bedrijven zullen, indien zij tóch pas na 30 dagen betalen, een wettelijke handelsrente (op dit moment 8%) die de 30 dagentermijn overschrijdt, moeten betalen aan kleine leveranciers. Daarnaast blijft de vordering nog 5 jaar in rechte afdwingbaar. 

Met de nieuwe wet worden de kleinere leveranciers, die netjes hun product/dienst hebben geleverd aan het grootbedrijf en hun nota niet tijdig betaald krijgen, beter beschermd en wordt voorkomen dat zij hierdoor in financiële problemen komen.  

Deze nieuwe wet geldt voor MKB-bedrijven én ZZP’ers die als leverancier/dienstverlener werkzaam zijn en voor grote bedrijven als afnemer. 

1 Juli 2017

 

Loontabellen per 1 juli 2017

 

In de CAO Schoonmaak- en Glazenwassersbranche gelden per 1 juli 2017 onderstaande loontabellen: 

BronRAS

Openingstijden

Openingstijden

ma-vr  maandag-vrijdag:   08:00-12.30
13:00-17:00
za  zaterdag:   08:00-12.30


  info @ acpbv.com 

voor als u liever zelf mailt !

KvK 18042666

GSM 0031622390715

 

 

 

 

 

Downloads
Hier kunt u onze Algemene Leverings voorwaarden downloaden
Algemene Voorwaarden voor.pdf (165.43KB)
Downloads
Hier kunt u onze Algemene Leverings voorwaarden downloaden
Algemene Voorwaarden voor.pdf (165.43KB)

 

 

 

 

Trouble shooting
heeft u een schoonmaakprobleem? Download dit schema en volg de adviezen!
trouble schooting 2017 acpbv.com.xlsx (9.92KB)
Trouble shooting
heeft u een schoonmaakprobleem? Download dit schema en volg de adviezen!
trouble schooting 2017 acpbv.com.xlsx (9.92KB)